KWINK Groep

KWINK groep is een onderzoeks- en adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken. De maatschappelijke waarde van publieke organisaties vergroten: dat is waar KWINK groep aan wil werken. We helpen publieke organisaties te reflecteren op het waarom, het wat en het hoe. 

We bieden inzicht, structuur en inspiratie. Hierbij concentreren we ons op de thema’s duurzaamheid, digitale en fysieke infrastructuur, cultuur en media, en nieuwe democratie.

Evaluatie-onderzoek

KWINK groep is expert op het gebied van evaluatieonderzoek en beleidsonderzoek in complexe politiek-bestuurlijke omgevingen. Wat kunnen we leren van de afgelopen periode? Hoe kunnen we onze impact vergroten? Hoe kunnen de effectiviteit en efficiëntie van het beleid worden verhoogd? KWINK groep heeft de afgelopen jaren uiteenlopende organisaties geëvalueerd, zoals de Douane, de Autoriteit Consument en Markt en het Zorginstituut Nederland.

Strategisch advies

Elke organisatie – groot of klein, publiek of privaat – wil het verschil maken en iets voor mens of maatschappij betekenen: impact hebben. Een goede strategie opzetten die impact heeft, blijkt echter nog niet eenvoudig. Met behulp van een frisse en kritische blik van buiten kan een organisatie vaak gemakkelijker een bruikbare strategie ontwerpen.

KWINK groep begeleidt organisaties bij strategieontwikkeling en adviseert over impact.

Werken bij KWINK groep

Bij KWINK groep werk je in kleine teams van adviseurs aan drie of vier projecten tegelijk. Je voert gesprekken met allerlei partijen die belangrijk zijn voor een evaluatie of adviestraject, analyseert documenten, en schrijft een helder rapport waar de opdrachtgever mee verder kan. Een traject duurt meestal 3 tot 5 maanden.

Deelnemende organisaties